Arkiähky, etukansi Arkiähky, takakansi

Koski, Jussi T. 2008. Arkiähky – Taudinkuvaa & ajankuvaa. Helsinki: Kirjapaja.

”Koskella on harvinainen kyky analysoida nykykulttuuria yhdistämällä teoreettista tietoa, tervettä järkeä ja ilkamoivia ajatusleikkejä. – – teoksen sanoma syventyy ja muuttuu vivahteikkaaksi myös teoreettisessa mielessä. Kun kirja on luettu ja älynystyröitä kutitettu jää hyvä olo.”
Päivi Palojoki, Opettaja-lehti nro 43/2008
”Jussi T. Kosken kirja tarjoaa viisaita eväitä parempaan arkeen.”
Marja Sulin, Lakimiesuutiset nro 7/2008
”Jussi T. Kosken Arkiähky on kevyt ja kitkerän humoristinen.”
Pertti Martiskainen, Länsi-Savo 15.11.2008
”Oppimiseen ja luovuuteen erikoistunut kasvatustieteen tohtori Koski lanseerasi kymmenen vuotta sitten termin infoähky. Nyt ähkytohtori Koski varoittaa turboahdetusta arjesta, joka tukkii luovuuden ja tyhmentää meitä.”
Jaakko Lyytinen, Helsingin Sanomat 4.1.2009
”Tiede-lehti kirjoitti äskettäin (3/2009), miten meidät on digiajan vempaimin houkuteltu ‘jatkuvan puolitarkkaavaisuuden’ tilaan. Se on juuri se sama tila, mitä Koski nimittää arkiähkyksi: olet osittain tietoinen vaikka mistä, mutta et varsinaisesti keskity mihinkään.”
Satu Pelttari, Fakta-lehti nro 4/2009
”Kielellä ilottelun mehukasta antia on esimerkiksi pitkä luettelo, joka koostuu pelkästään erilaisista yhteiskunta-loppuisista yhdyssanoista kuten Innovaatioyhteiskunta, Kerää leimoja- yhteiskunta, jumiyhteiskunta, jumiyhteiskunta, jumiyhteiskunta ja niin edelleen.”
Eero Ojanen, Aikuiskasvatus-lehti nro 2/2009
”Samalla kirja kuitenkin osoittaa, ettei pelkkä hupailu tai rajojen rikkominen sinänsä olisi pitkän päälle kovin kiinnostavaa, ellei siihen sittenkin yhdy vankkaa ja vahvaa asiantuntemusta. Myös kirjoittamisen helppous on mahdollista vain silloin kun tuntee asiansa ja Koski tuntee maailman, josta hän kirjoittaa, asiantuntijaorganisaatiot, kokoukset ja kaiken sen touhun.”
Eero Ojanen, Aikuiskasvatus-lehti nro 2/2009
”I personally enjoyed reading the book – – What really sparkled in the book was that technology always takes something, even though it gives something as well.”
Henrik Ekman blogissaan
”– – Jussi T. Kosken mainio Arkiähky-kirja. Pani miettimään, kuinka paljon aikaa kuluu hoitaessa erilaisia päivittäisiä asioita, jotka yritykset ovat tehokkaasti ulkoistaneet asiakkaille.”
Kaija Pöysti Wikimaniaa yrityksiin –blogissaan
”Jussi T. Kosken kirja sisältää useita mainioita esimerkkejä arjen palveluiden toimimattomuudesta eri yhteyksissä.”
Jari Kaivo-oja, Premissi-lehti 6/2008
”Lue tämä kirja. Se on herkullinen. Mitä syvemmin olet hyväksynyt päättömyydet oletusarvoiksesi, sitä enemmän kirja tulee sinua ärsyttämään. Älä kuitenkaan ryhdy kiukuttelemaan kirjan kirjoittajalle tai minulle, joka menin moista maailmankuvan järisyttäjää suosittelemaan vaan katso peiliin!”
it-kouluttaja ja yrittäjä Outi Lammi blogissaan
”Jussi T. Kosken kirjoittama Arkiähky on hersyvää luettavaa. Teksti on oivaltavaa, huumoripitoista ja älykästä.”
anonyymi arvioitsija, Perheiden ABC+ -lehti nro 3/2009
”Jussi T. Koski puhuu paljolti omista kokemuksistaan, joista jokainen voi poimia itselleen sopivia oivalluksia.”
Timo Moberg, Turun Sanomat 22.12.2008
”Arkiähkyä ei voi hallita. Sen kanssa voi vain elää. Ja tähän kanssaelämiseen Arkiähky-kirjasta löytyy lukemattomia keinoja.”
Martti Kähkönen, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjä –lehti nro 5/2009
”Koski ruotii tarkkanäköisesti myös organisaatioiden kokouskäytäntöjä. – – Kosken teos on kiinnostava pohdintakirja, jota lukiessa voi pysähtyä edes hetkeksi miettimään oman arjen rakentumista, niitä omia valintoja.”
Hanna Isoranta, Tietoasiantuntija nro 3/2009